14.04.2018 10:18

Nové trendy v malování interiérů

 

Nezáleží pouze na pečlivém výběru nové barvy vašeho interiéru, ale i malířské firmy, která vám vymalování bude provádět. Měla by být zkušená a pracovat s kvalitními barvami. Pamatujte na to, že živnostenský list na malování pokojů podle české legislativy může dostat dnes každý!

Barevná fantazie


Dobrou malířskou firmu poznáte podle toho, jak vychází zákazníkovi vstříc při definování jeho představy o barevné podobě jeho domu či bytu. Mezi profesionály jsou běžné kilové vzorky barev podle vzorníku. Pracovníci firmy pak jimi namalují zkušební vzorek o velikosti jednoho metru čtverečního. Klienti pak chodí po svém příbytku a na jednotlivé čtverce malují kolečko, pokud jsou s výsledným efektem spokojení nebo křížek, pokud se jim barva nelíbí a chtějí namíchat jiný odstín. Podle Michala Kapitána může při běžné zakázce jít o 11 až 17 vzorků, které se pak ladí až do té doby, dokud není klient spokojený.

Čistotný mistr

Moderní malířské barvy jsou vesměs ředitelné vodou. Ale vodou ředitelný nátěr neznamená, že ho po zaschnutí také vodou umyjete. Některé nátěry jsou tak kvalitní, že se doslova „zažerou“ i do obkladových dlaždic a vy je pak nedostanete dolů jinak, než že budete muset vyříznout zašpiněné místo. Dbejte proto, aby malíř byl skutečně profesionál, který ví jak byt ochránit tak, aby byl po jeho odchodu čistý. Podlahu a nábytek zakryje fólií. Přitom dá na zem kartony proti případnému skluzu. Zásuvky, okenní rámy a další citlivá místa zalepí páskou a tím se vyhne zbytečnému zacákání.

Architekt šetří čas

Je to zvláštní, ale i na malování je možné si najmout architekta. Odpadá hledání materiálu a barvy. Architekt dokáže s odbornou firmou přesně dohodnout realizaci. Výhoda profesionála je v tom, že vezme při definování své vize v úvahu věci, které laikovi zůstanou na první pohled skryté. Architekt například pečlivě posoudí, na kterou světovou stranu máte situovaný svůj byt. Pokud máte „jižní“ byt, svítí vám do oken plno sluníčka, můžete si dovolit tmavší barvu. Odstíny modré, fialové, zelené. Pokud máte okna na sever, měli byste zvažovat světlejší odstíny. Některé zahraniční barvy mají ve vzorníku i procento odrazu světla například 84 nebo 52. Čím menší procento, tím víc barva pohlcuje světlo.

Výhoda reklamace

Spolupráce s odbornou a certifikovanou malířskou firmou je výhodná v tom, že i po delší době máte na provedenou práci záruku. Může se stát, že i materiál od renomovaného výrobce selže a bude mít výrobní vadu. Nikdo nechce čekat na zákonem garantovaných třicet dnů na vyřízení reklamace. Za své peníze chcete přece kvalitu okamžitě. Odborná firma proto může kontaktovat arbitra, ten přijede okamžitě, odebere na problematickém místě vzorky a v laboratoři pak zkoumá, zda byl dodržený správný technologický postup. Podle výsledků arbitra se rozhodne, zda se dodavatel omluví, dodá nové barvy a zaplatí škodu nebo zda je chyba na straně realizátora.

Když malíř, tak od cechu

Jistou zárukou solidnosti malířské firmy je, pokud je členem Cechu malířů a lakýrníků. Sekretář této stavovské organizace Pavel Žatečka vysvětluje: „Hlavní výhodou naší organizace je možnost doptání se na naše členy.“ Lidé totiž často vyprávějí stejný příběh. Angažovali firmu, která si vzala na zálohu i desítky tisíc korun. Řemeslníci přivezli materiál, začali práci, pak jeli pro další materiál a víckrát je už nikdo nikdy neviděl. Zakázka zůstala rozdělaná a mnohdy i zkažená, realizační firma vyměnila mobilní telefon a vesele podniká na druhém koutu republiky pod inzerátem: „Malujeme, lakujeme – levně.“

 

.

—————

Zpět


Kontakt

Roman Svoboda

Otrokovice
Hložkova 76502

Ičo:12294675


tel. +420 731172570